Снимка Министерски съвет, архивКанцлерът на Австрия се изказа остро за начина,

...
Снимка Министерски съвет, архивКанцлерът на Австрия се изказа остро за начина,
Коментари Харесай

Курц: България получава по-малко ваксини от други страни в ЕС

Снимка Министерски съвет, списък

Канцлерът на Австрия се изрече остро за метода, по който се разпределят и доставят имунизациите на страните от Европейски Съюз. Себастиян Курц разгласи, че България е ощетена с броя на имунизациите, които получава, спрямо други страни.

Според канцлера на Австрия Себастиан Курц някои членки на Европейски Съюз може да са подписали  „ секрети контракти “ с компании производителки на ваксини , за да получат повече дози от полагащите им се по признатите правила, съобщи Агенция Франс Прес.

Членките се договориха имунизациите да се разпределят сред страните съразмерно на популацията им. Курц обаче сподели, че след сравняване на общите доставки за страните членки излиза наяве, че „ д оставките не следват квотната система на глава от популацията “.

Той добави, че някои страни в Европейски Съюз като Нидерландия и Малта получават доста по-големи доставки на глава от популацията от други. „ Малта ще получи три пъти повече дози на глава от популацията от България до края на юли “, разяснява австрийският канцлер и добави: „ Нидерландия освен ще получи повече дози на глава от популацията до края на юни от Германия, само че и те ще са два пъти повече от тези на Хърватия “.

Говорител на Еврокомисията обаче омаловажи изказванията за подмолни покупко-продажби в Европейски Съюз , съобщи БНР. „ Страните членки могат да решат да изискат повече или по-малко от избрана ваксина, и това е дискутирано сред страните членки “, сподели Стефан де Кийрсмакер, написа topnovini.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР